2021. február 28., vasárnap

Diós-narancsos muffin


 Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

1-2 kanál őrölt dió

0,8 dl olaj

2 db tojás

1/2 cs. sütőpor

10 dkg cukor

csipet só

1 db narancs héja és kicsavart leve

Elkészítés: 

Először egy tálba kimérem a lisztet, sót, sütőport, darált diót, és kanállal elkeverem. Egy másik tálba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot és habverővel szép fényesre dolgozom. Utána beleöntöm az olajat, belecsorgatom a narancs levét. Majd hozzáadom a narancshéjat, és apródonként beledolgozom a lisztes keveréket. Szilikonos formába kiadagolom. A formákat csak 3/4 részig töltsük meg, mert a sütőportól megnőnek majd. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sülnek készre. Persze azért érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni. Ha már nem ragacsos amikor kihúzzuk, készen vannak a muffinok. Rácsra téve formával együtt hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütiket tegyük ki egy tányérra. Porcukorral megszórva kínáljuk. 


Nekem elég nagyok ezek a formáim, így ebből az adagból hat megtermett muffinom sült ki. Bevallom kicsit ki is nőtték a teret, tehát ha normál méretű kapszlikba kerülnek, és csak a megfelelő mértékig kanalazzuk a masszát, talán tizenkét darabra is elég. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése