Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
5 szép fej gomba
1 ujjnyi csík füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1-2 tk. étkezési keményítő
kevés olaj
ételízesítő/só és frissen őrölt bors ízlés szerint
csipet majoranna morzsolva
+ körettészta
Elkészítés:
Először a húst szeletelem fel egy jó éles késsel. Nem baj, ha nem tenyérnyi szeletek, a kisebbek talán még jobban is mutatnak a lábosban és a tányéron. Széleit kicsit bevágom, majd két kanálnyi olajon mindkét oldalukat megpirítom. Tányérra szedem és félreteszem. Ezután felkockázom a szalonnát, és egy lábosba szórva kisütöm. Míg engedi a zsírját, addig felkockázom a hagymát és vékony lapokra vagdalom a fokhagymát is. Mehet rá a kiolvasztott szalonnára és egy kicsit együtt pirítom. Majd kevés vizet öntök rá, sózom, borsozom, megszórom majorannával és elrendezem rajta az elősütött hússzeleteket. Lefedve párolom. Míg puhul, addig a megtörölgetett gombát tetszés szerint feldarabolom. Én nem szoktam túl vékonyra vágni, szeretem, ha érzem az ízét rendesen amikor ráharapok. Ha a hús már majdnem puha, rászórom a gombát, jól átforgatom, és hagyom fedő nélkül főni. Kevés hidegvízben elkeverem a keményítőt, hozzáöntöm a tejfölhöz és csomómentesre dolgozom. Pár kanál szafttal hőkiegyenlítem, majd szépen a húsra és gombára locsolom. Összeforralom, de nem hagyom sokáig a tűzön. Készen van, már csak pótolom az ízesítést ha szükséges, és valami kifőtt tésztával tálalom a ragut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése