2021. március 12., péntek

Kanalazós túrófánk


 Hozzávalók:

50 dkg túró

20 dkg finomliszt

1 cs. sütőpor

4 db tojás

10 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

csipet só

1 db narancs reszelt héja (ez el is maradhat, vagy felcserélhető citromra)

+ olajd a sütéshez

Elkészítés:

A túrót egy tálba tesszük, és villával jól összetörjük, hogy lehetőleg ne maradjanak nagy rögök benne. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, belemérjük a kétféle cukrot és kiekeverjük. Jöhet bele a jól megmosott narancs héja, majd apródonként a liszt és a sütőpor. Ha szépen összeállt a massza, félretesszük, de csak addig, míg egy serpenyőben olajat melegítünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl forró, mert akkor a fánk külső része megég, belül viszont nyers marad. Szóval ha megvan a kellő hőfok, akkor egy kanállal adagokat rakunk a serpenyőbe. Figyeljünk arra, hogy elég távolság legyen köztük, mert a sütőportól még nőni fognak. Közepes lángon süssük, lefedni nem kell. Ha az egyik oldala szép piros, akkor óvatosan villával fordítsuk meg, majd ha ot is átsül, szedjük egy papírkéztörlős tányérra. Még melegen szórjuk meg porcukorral, amibe akár egy pici őrölt fahéjjat is keverhetünk. 



Egyszerű de nagyszerű fánkrecept, melynek eredetiét a "receptVideók" oldalon találtam. Egy jó kis palócleves után tökéletes második fogás lett nálunk belőle. Aki szereti, az egy kis házi lekvárt is kanalazhat mellé kínáláskor! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése