Hozzávalók:
20 dkg farfalle (masni) tészta
1 kisebb cikk kelkáposzta
6-8 dkg kolozsvári szalonna(de lehet mondjuk egy kis uzsonna sonka is, ha nem akarjuk szalonnából)
1 db fokhagymás tömlős sajt (Camping)
1-1,5 dl tej
1 kk. étkezési keményítő
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk egy serpenyőben a gázra tesszük és elkezdjük kisütni. Közben a kelkáposztacikket deszkán felszeleteljük, majd falatnyi csíkokra vágjuk. Ha a szalonna már majdnem teljesen kisült, akkor hozzáadjuk a kelkáposztát, átforgatjuk és hagyjuk, hogy kicsit összeessen. Ha túl sok zsír sült ki esetleg a szalonnából, akkor azért kanalazzunk le róla, nem jó, ha tocsog majd a tészta benne. Egy nagyobb lábosba tegyünk oda vizet forrni, majd sózzuk meg és főzzük ki szokásos módon a tésztát. Közben egy tálkába nyomjuk bele a tömlős sajtot, adjuk hozzá a tejet, étkezési keményítőt és borsozzuk ízlés szerint. Kis kézi habverővel dolgozzuk simára. Ha a kelkáposzta kicsit összeesett, akkor öntsük rá a mártást, és kevergetve főzzük míg kicsit besűrűsödik. Csepegtessük le alaposan a tésztát, majd forgassuk össze a mártással. Most érdemes megkóstolni, és ha esetleg picit sótlan, utána ízesíthetjük. Tálaljunk!
Ez is amolyan gyors étel, ami tegnap délután pattant ki a fejemből. A fiamnak akartam mára valami elvihető ebédet összedobni, s miután szétnéztem a konyhapulton és a hűtőben, már jött is az ötlet. Egy kevés kimaradt dobozolás után, jelentem nagy sikere volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése