2021. március 9., kedd

Kelkáposztás farfelle


 Hozzávalók:

20 dkg farfalle (masni) tészta

1 kisebb cikk kelkáposzta

6-8 dkg kolozsvári szalonna(de lehet mondjuk egy kis uzsonna sonka is, ha nem akarjuk szalonnából)

1 db fokhagymás tömlős sajt (Camping)

1-1,5 dl tej

1 kk. étkezési keményítő

só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk egy serpenyőben a gázra tesszük és elkezdjük kisütni. Közben a kelkáposztacikket deszkán felszeleteljük, majd falatnyi csíkokra vágjuk. Ha a szalonna már majdnem teljesen kisült, akkor hozzáadjuk a kelkáposztát, átforgatjuk és hagyjuk, hogy kicsit összeessen. Ha túl sok zsír sült ki esetleg a szalonnából, akkor azért kanalazzunk le róla, nem jó, ha tocsog majd a tészta benne. Egy nagyobb lábosba tegyünk oda vizet forrni, majd sózzuk meg és főzzük ki szokásos módon a tésztát. Közben egy tálkába nyomjuk bele a tömlős sajtot, adjuk hozzá a tejet, étkezési keményítőt és borsozzuk ízlés szerint. Kis kézi habverővel dolgozzuk simára. Ha a kelkáposzta kicsit összeesett, akkor öntsük rá a mártást, és kevergetve főzzük míg kicsit besűrűsödik. Csepegtessük le alaposan a tésztát, majd forgassuk össze a mártással. Most érdemes megkóstolni, és ha esetleg picit sótlan, utána ízesíthetjük. Tálaljunk! 



Ez is amolyan gyors étel, ami tegnap délután pattant ki a fejemből. A fiamnak akartam mára valami elvihető ebédet összedobni, s miután szétnéztem a konyhapulton és a hűtőben, már jött is az ötlet. Egy kevés kimaradt dobozolás után, jelentem nagy sikere volt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése