Illatos csirkemell hozzávalói:
1 db nagyobb csirkemellfilé
a páchoz: 0,5 dl olaj
2 csapott ek. szárított fokhagymapor
csipet őrölt fehérbors
ízlés szerint só
A bundázáshoz:
2 db nagy tojás fehérje (ha kicsi akkor inkább három)
2 ek. étkezési keményítő
1/2 csomag sütőpor
+ olaj
csipetnyi só
Elkészítés:
Ha nem hírtelen ötlet vezérli a főzést, akkor a pácot már előző este el lehet készíteni, és bele tudjuk forgatni a nagyobb falatnyi kockákra vagdalt mellfilét. Akkor sincs baj, ha gyors gondolat ennek a finomságnak az elkészítése, de hagyjunk neki egy fél órányi időt, hogy az ízek kicsit átjárhassák a húst. Közben van időnk összekeverni egy villa segítségével a bunda hozzávalóit. Először kicsit habosítsuk fel a fehérjéket, majd forgassuk bele a sütőport, a sót és a keményítőt. Melegítsünk egy serpenyőbe olajat, s míg várunk a gyöngyözésre, addig gyors mozdulatokkal forgassuk a húst bele a habos bundaalapba. Mehet adagonként az olajba, és süssük aranybarnára. Készen is vagyunk!
Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók:
1 db nagy csirkemellfilé
1 db tojás
5 ek finomliszt
2 púpos ek. étkezési keményítő
1/2 cs. sütőpor
kevés olaj
ízlés szerint só
és annyi víz, hogy jól kidolgozható, de sűrű masszát kapjunk (kb. 0,5 dl)
Mázhoz
3 dl ketchup (aki szeretné használhat csípőset)
2-3 ek méz
ízlés szerint szezámmag (ne spóroljunk vele)
+ olaj
Elkészítés:
Egy tálba összedolgozzuk a massza hozzávalóit, majd beleforgatjuk a kockákra vágott csirkemellfilét. Olajat melegítünk, és beletesszük az első adag bundázott húst. Míg sül, gyorsan összekeverjük a máz hozzávalóit, és a még forró, olajtól jól lecsepegtetett falatkákat beledobjuk. Jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a szezámmagos máz. Tányérra pakoljuk, és ha minden darab elkészült, lehet teríteni!
Nagyon szeretem a kínai konyhát, még akkor is, ha tudom, az itthon kapható kínálat köszönő viszonyban sem nagyon van az eredetivel. Időnként én magam is megpróbálkozok előcsalogatni az ételbárokban talált ízeket. Most ez a két csirkemelles étel született. Tojásos rizzsel, sült tésztával vagy krumplival nagyszerű ebéd!
Engem ez a recepted elvarázsolt Timike! Kicsit babrás így első olvasatra, de, hogy elkészítem hamarosan, az biztos! Nagyon köszi!
VálaszTörlésMagdikám tényleg picit időigényes, de nem vészesen! Es hidd el, a végeredmény kárpótol majd!
Törlés