2021. május 7., péntek

Natúr tarjaszelet

Hozzávalók:

6 szép szelet tarja

1 fej hagyma

2-3 ek fűszerkeverék ( őrölt fehérbors, szárított fokhagyma, pici fűszerpaprika és só)

2-3 ek. finomliszt

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tarja szeleteket kicsit mindkét oldalukon kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk, hogy sütés közben ne húzódjon össze a hús. Megszórjuk  a fűszerkeverékkel, kicsit bele is maszírozzuk, majd egy 10-15 percre félre tesszük, hogy az ízek beleivódjanak a rostokba. Ez idő alatt mondjuk lehet tisztítani pár szem krumplit egy jó püréhez, amivel majd tálalhatjuk a szeleteket. 

Serpenyőben olajat melegítünk, közben egy lapos tálba beleszórjuk a lisztet. Belemártjuk a hús mindkét oldalukon, kicsit lerázzuk róla a meg nem tapadt lisztszemeket és a kellően felmelegedett olajba tesszük. Közepes lángnál szép pirosra sütjük a tarjaszeleteket, ügyelve azért arra, hogy ne száradjanak ki. Míg sül a hús, felszeleteljük a megtisztított hagymát, és szétszedjük karikákra. Lisztbe forgatjuk ezt is, és ropogósra sütjük. Ha mind megsült, lehet tálalni. 

Én most krumplipürét és uborkát kínáltam mellé, de egy jó kis idény salátával még inkább fogamra való lett volna! Végtelenül egyszerűen elkészíthető recept, semmi különleges tudást nem igényel. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése