50 dkg csirkemáj
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj
1-2 ek alaplé (nekem most főtt a húsleves, abból mertem rá)
ízlés szerint só, őrölt fehérbors
2-3 szál petrezselyem
2 tk mustár
Elkészítés:
Először a hagymát tisztítottam meg, és kisebb kockákra vágtam. Hozzá daraboltam a fokhagymát is, és az olajra dobtam egy serpenyőben. Átforgattam, majd megszórtam kevés sóval és lefedtem. Míg párolódott, addig csíkokra vagdaltam a csirkemájat, az inakat kidobáltam belőle. A megpuhult hagymáról levettem a fedőt és rátettem a májdarabokat. Átforgattam alaposan, és közepes lángon hagytam kicsit pirulni, majd megszórtam még sóval és borssal, rákanalaztam az alaplevet és jó öt percre lefedtem. Készen volt! Hagytam pár percet pihenni, majd belekanalaztam a késes aprítóba. Hozzá tettem a mustárt, az összetépkedett petrezselyemzöldet és krémesre dolgoztam. Tálkába szedve és letakarva ment a hűtőbe pihenni!
Valami gyorsan elkészíthető vacsorán gondolkodtam. Aztán eszembe jutott a hűtőben lévő csirkemáj, és már jött is a megoldás. Próbáljátok ki, friss zöldségekkel finom nagyon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése