2021. június 26., szombat

Karfiolos bújtatott csirke

Hozzávalók:
1 kg karfiol
4 db csirkecomb
2 ujjnyi csík füstölt szalonna
4 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg sajt
ételízesítő, csirke fűszersó ízlés szerint
1-2 ek. petrezselyemzöld
Elkészítés:
A combokat kettévágom a forgójuknál, a felső részeket kifilézem. Megszórom jól csirke fűszersóval, és kicsit félre teszem. Közben a szalonnát felkockázom, és egy nagy tepsi aljába szórom. Erre rendezem el a csirkecombokat, úgy, hogy legyen köztük hely a karfiol rózsáknak is. Bedugdosom a résekbe, majd megszórom ételízesítővel vagy sóval. Alufóliával lefedem, és közepes lángon hagyom párolódni fél órát. Addig a tejfölbe beleütöm a tojást, kevés sót és jól elkeverem. Lereszelem a sajtot is. A karfiolos csirkéről leveszem a takarást, és a tejfölös masszával egyenletesen bekenem. Megszórom a sajttal, és még annyi időre teszem vissza  a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon, kicsi színt kapjon. A sütőből kivéve megszórom petrezselyemzölddel, és lehet tányérokra szedni! 

A kora nyári időszak nagy kedvence nálunk a karfiol, amit megpróbálk sokféle módon elkészíteni. A család kedvence lett ez az egytálétel, szivesen megeszik bármikor. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése