2021. június 13., vasárnap

Meggyes sportszelet sütés nélkül


 Hozzávalók:

40 dkg háztartási keksz darálva

15 dkg cukor

2,5 dl tej

12 dkg margarin

2 nagy ek. meggylekvár

5 dkg holland kakaópor

1 kis flakonos rumaroma

1 tk. vaníliaaroma

+ 1 tábla étcsoki és 1 ek. olaj

Elkészítés: 

A kekszet egy nagyobb tálkába öntöm, és először a száraz hozzávalókat teszem bele, majd ráöntöm a tejet, a lekvárt, rumaromát, vanília aromát  és a felolvasztott de nem forró margarint. Jól összedolgozom, és egy leheletnyi olajjal vékonyan kikent tálba belesimítom. Akkora formát válasszunk, hogy azért egy 2 cm-nél ne legyen vastagabb a belesimított réteg. Tegyük be a hűtőbe egy 20 percre pihenni. Míg hül, addig egy mikrózható tálba tegyük bele az összetördelt csokit és a kanálnyi olajat. Melegítsük össze, de figyeljünk rá nagyon. Aki biztosabbnak érzi, íz vízgőz felett is olvaszthatja! 

A hűtőből vegyük kis a sütit, és csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét, majd kenjük el egyenletesen. Hűtsük jól be, hogy a csoki megdermedjen, majd vágjuk fel szeletekre, és lakmározzunk belóle! Garantált kedvenc lesz! 


Nagyon régen szinte napi sláger volt nálunk a sportszelet. Most eszembe jutott, és mivel találtam egy fél üvegnyi meggylekvárt a hűtőben, gyorsan azt is belecsempésztem. Nem rontott az ízeken! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése