Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz darálva
15 dkg cukor
2,5 dl tej
12 dkg margarin
2 nagy ek. meggylekvár
5 dkg holland kakaópor
1 kis flakonos rumaroma
1 tk. vaníliaaroma
+ 1 tábla étcsoki és 1 ek. olaj
Elkészítés:
A kekszet egy nagyobb tálkába öntöm, és először a száraz hozzávalókat teszem bele, majd ráöntöm a tejet, a lekvárt, rumaromát, vanília aromát és a felolvasztott de nem forró margarint. Jól összedolgozom, és egy leheletnyi olajjal vékonyan kikent tálba belesimítom. Akkora formát válasszunk, hogy azért egy 2 cm-nél ne legyen vastagabb a belesimított réteg. Tegyük be a hűtőbe egy 20 percre pihenni. Míg hül, addig egy mikrózható tálba tegyük bele az összetördelt csokit és a kanálnyi olajat. Melegítsük össze, de figyeljünk rá nagyon. Aki biztosabbnak érzi, íz vízgőz felett is olvaszthatja!
A hűtőből vegyük kis a sütit, és csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét, majd kenjük el egyenletesen. Hűtsük jól be, hogy a csoki megdermedjen, majd vágjuk fel szeletekre, és lakmározzunk belóle! Garantált kedvenc lesz!
Nagyon régen szinte napi sláger volt nálunk a sportszelet. Most eszembe jutott, és mivel találtam egy fél üvegnyi meggylekvárt a hűtőben, gyorsan azt is belecsempésztem. Nem rontott az ízeken!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése