2021. július 18., vasárnap

Bakonyi sertésfalatok, ahogy én készítem

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka

25 dkg gomba

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

2 szelet füstöltszalonna

1 db paradicsom

1 db tv paprika

ételízesítő/só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

1 szál friss rozmaring apróra vágva

1,5 dl tejföl

1 ek. finomliszt

Elkészítés:

A húst kockákra vágom és félreteszem. A szalonnát szintén kockázom és kisütöm. Míg üveges lesz, addig a hagymát, fokhagymát apróra vágom, majd a szalonnához dobom. Ha megpirul, mehet hozzá a hús és fehéredésig kevergetem. Közben a paprikát és a paradicsomot késes aprítóban teljesen összezúzom, ez megy a húsra, amit aztán sózok vagy ételízesítővel megszórom, borsozom. Felöntöm a fehérborral és lefedve párolom. Addig hagyom így, míg a hús jó félig megpuhul. Ekkor hozzáadom a negyedekre vagdalt gombát, megszórom az aprított rozmaringgal és adok neki még annyi időt míg készre párolódik minden. A tejfölt elkeverem csomómentesen a liszttel, merek hozzá két kanál levet is, majd az egésszel behabarom a gombás húst. Hagyom még pár percig, hogy a liszt íze elfőjjön. Megkóstolom, ha minden rendbe, lehet tálalni. Nokedli, főtt tészta, bulgur vagy éppen rizs is mehet hozzá. 


Ma éppen lapockát vettem ki a fagyasztóból. Bence fiam kívánsága az volt, valami finom készüljön belőle. Kérés teljesítve :-) 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése