60 dkg sertéslapocka
25 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
2 szelet füstöltszalonna
1 db paradicsom
1 db tv paprika
ételízesítő/só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 szál friss rozmaring apróra vágva
1,5 dl tejföl
1 ek. finomliszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágom és félreteszem. A szalonnát szintén kockázom és kisütöm. Míg üveges lesz, addig a hagymát, fokhagymát apróra vágom, majd a szalonnához dobom. Ha megpirul, mehet hozzá a hús és fehéredésig kevergetem. Közben a paprikát és a paradicsomot késes aprítóban teljesen összezúzom, ez megy a húsra, amit aztán sózok vagy ételízesítővel megszórom, borsozom. Felöntöm a fehérborral és lefedve párolom. Addig hagyom így, míg a hús jó félig megpuhul. Ekkor hozzáadom a negyedekre vagdalt gombát, megszórom az aprított rozmaringgal és adok neki még annyi időt míg készre párolódik minden. A tejfölt elkeverem csomómentesen a liszttel, merek hozzá két kanál levet is, majd az egésszel behabarom a gombás húst. Hagyom még pár percig, hogy a liszt íze elfőjjön. Megkóstolom, ha minden rendbe, lehet tálalni. Nokedli, főtt tészta, bulgur vagy éppen rizs is mehet hozzá.
Ma éppen lapockát vettem ki a fagyasztóból. Bence fiam kívánsága az volt, valami finom készüljön belőle. Kérés teljesítve :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése