10 nagyobb káposztalevél megabálva
50 dkg darálthús
1 csík húsos szalonna + 1-2 szelet a lábos aljára
pár karika kolbász
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika (aki szereti, az válszthatja az enyhén csípőst)
ételízesítő és őtölt bosr ízlés szerint
kevés fűszerpaprika
1 kicsi fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pár szál kapor
1,5 liter alaplé (nálam leveskockából, nem ér megkövezni)
+ tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A töltelékhez a húst egy tálba teszem, hozzámérem a megmosott és jól lecsepegtetett rizst. A szalonnát nagyon apró kockákra vagdalom, csak úgy, mint a hagymát és fokhagymát. Jöhet az ételízesítő vagy só, valamint a frissen őrölt bors és a fűszerpaprika. Kézzel jól összedolgozom, és az előkészített leveleket megtöltöm.
Mivel a káposztalevelek elég nagyok, így miután a vastag erüket levágtam, ketté, majd még keresztben is kettévágtam a leveleket. Egészen apró káposztákat tudtam tölteni. Egy lábos aljára leraktam a bevagdalt szalonnaszeleteket, rájuk sorakoztattam a töltött káposztákat. Tetejükre kerültek a paradicsom-és paprikakarikák, valamint a kapor és a karikázott kolbász. Felöntöttem az alaplével, és lefedve közepes lángon fél óra alatt megfőztem. Tálaláskor a főzőléből mertem ki egy kistálkába, belekevertem a tejfölt, és azt öntöttem a tányérba a káposzták alá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése