(Egy ilyen kis apró üvegbe, amiben eredetileg ecetes torma volt. Csak a méret miatt írom)
3 nagy fej fokhagyma
1 púpos teáskanál finom só
5 ek. olaj
Elkészítés:
A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk. Én a késes aprítót használtam a pépesítéshez, tehát abba dobáltam a "pucér" gerezdeket. Rászórtam a sót, hozzá kanalaztam az olajat. Utána már csak beindítottam, és hagytam, hogy a kések pépesre, krémesre dolgozzák az alapanyagokat. Utána átkanalaztam a tisztára mosott üvegbe, és rácsavartam a tetőt. Hűtőbe teszem, ott érdemes tárolni.
Bármilyen mennyiségben elkészíthető, de célszerű ilyen aprócska üvegekbe tenni, hiszen nem használunk belőle nagy mennyiségeket egyszerre.
A recept eredeti verziójáért köszönet az /http://aranytepsi.blogspot.com/-nak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése