2021. szeptember 5., vasárnap

Őszi kavart gyümölcsös

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

2 db tojás

15 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

1/2 csomag sütőpor

1 dl olaj

1 dl tej (ha sűrű lenne a massza, akkor még egy pici)

+ gyümölcsök (nekem most szőlő, őszibarack és szilva felkockázva, a szőlő félbevágva)

+ pici vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Egy tálba beleütöm a tojásokat, majd rászórom a cukrot, vaníliás cukrot. Fakanállal kikeverem, majd hozzáadom a tejet és az olajat. Jöhet a liszt és a sütőpor, ezekkel kidolgozom, de csak annyira, hogy egynemű masszát kapjak. Egy sütőedényt vagy kisebb tepsit kikenek vajjal, megszórom liszttel, majd belekanalazom a krémes masszát. a tetejét amilyen sűrűn csak tudom, megpakolom a gyümölcsökkel. Előmelegített sütőben tűpróbig sütöm 170-180 fokon. 


Ez egy igazi rapid sütemény. Gyorsan készül, és gyorsan el is fogy :-) Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, évszaknak vagy ízlésnek megfelelően. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése