20 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej (ha sűrű lenne a massza, akkor még egy pici)
+ gyümölcsök (nekem most szőlő, őszibarack és szilva felkockázva, a szőlő félbevágva)
+ pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Egy tálba beleütöm a tojásokat, majd rászórom a cukrot, vaníliás cukrot. Fakanállal kikeverem, majd hozzáadom a tejet és az olajat. Jöhet a liszt és a sütőpor, ezekkel kidolgozom, de csak annyira, hogy egynemű masszát kapjak. Egy sütőedényt vagy kisebb tepsit kikenek vajjal, megszórom liszttel, majd belekanalazom a krémes masszát. a tetejét amilyen sűrűn csak tudom, megpakolom a gyümölcsökkel. Előmelegített sütőben tűpróbig sütöm 170-180 fokon.
Ez egy igazi rapid sütemény. Gyorsan készül, és gyorsan el is fogy :-) Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, évszaknak vagy ízlésnek megfelelően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése