Hozzávalók:
Egy arasznyi kolbász (nem baj, ha kicsit szárazabb)
20 dkg masnitészta
3-4 db nagyobb lédús paradicsom
2 kis fej fehérhagyma (jó a vörös is)
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek. olaj
só, frissen őrölt bors, szárított bazsalikom, szárított oregánó
pici cukor
+ a tetejére kevés sajt és pár szem olajbogyó (ezek el is maradhatnak)
Elkészítés:
A hagymákat felkockázom, a fokhagymát vékony lapokra vágom. A kolbászt is karikázom. Előveszem a wokot, kevés olajat melegítek benne, majd rádobom az előkészített hagymát, fokhagymát és kolbászt. Néha megkeverem, hagyom pirulni. Közben meghámozom és felkockázom a paradicsomokat (nem szeretem, ha a héj az ételben pöndörödik) Késes aprítóba teszem pár kocka kivételével. Kicsit sózom, cukrozom, borsozom, adok neki egy adag szárított bazsalikomot, kevés oregánót. Összeturmixolom. A közben megpirult hagymás-kolbászos keverékre öntöm, beleszórom a kockázott paradicsomot is, és hagyom, hogy pár percig rotyogjanak együtt. Kicsit be is sűrűsödik, ha elfövi a víz jó részét, ami a paradicsomban volt. Közben a szokásos módon kifőzöm a tésztát. A főzővízből majd félre teszek egy keveset. Nem kell egészen puhára főzni, mert ha leszűröm, akkor egyből a szószba teszem, jól átforgatom, s miközben magába issza a szószt, még tovább puhul picit. A főzővízből pár kanállal most adok hozzá, hogy krémesebb legyen. Elkészült! Aki szereti, az tálaláskor megszórhatja az étel tetejét olajbogyóval, reszelt sajttal.
Ezer köszönet a Street Kitchen oldalnak. Módosítottam ugyan a recepten a magam kedve szerint, de az alapötletet nagyon köszönöm!
Egyszerű, gyors és igazán finom ebédet készítettem Bencének alig fél óra alatt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése