2021. október 2., szombat

Az én Kubum


 Hozzávalók:

4-5 közepes sárgarépa

3-4 nagyobb alma

3 db banán

1 db citrom

3 ek. méz

Elkészítés:

Az almát és a sárgarépát megtisztítom. Nagyjából, olyan fél kilót nyomot egy-egy adag. A répát vékonyra karikázom, az almát nagyobb darabokra vágom, hiszen az gyorsan megpuhul. Lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt puhára főzöm. Nem sok idő, érdemes figyelni rá. Közben a banánokat megtisztítom, karikákra vágom, és a répa-alma keverékkel, valamint a főzőlével együtt késes aprítóba teszem. (ha valami a botmixert jobban kedveli, használja nyugodtan azt, a lényeg, hogy egynemű pép legyen a véderedmény) Nekem három adagban sikerült pépesítenem. Tiszta edénybe öntöm az adagokat, rálocsolom a frissen facsart citrom levét  (ha van otthon, egy narancs is nyugodtan mehet bele, akár már a banánnal együtt, ha a fehér részét gondosan leszedjük a gerezdekről) és hozzá kanalazom a mézet. Alaposan elkeverem, megkóstolom. A mézzel lehet játszani, kedvére édesítheti mindenki. Nekem még két deci vízre volt szükségem ahhoz, hogy ital állaga legyen. Ezután már csak műanyag flakonokba vagy üvegekbe kell adagolni, s ha teljesen kihűl, betenni a hűtőbe, hiszen nincs semmi tartósítószer benne. Egy hétig biztosan eláll, de szerintrem kevés az esély, hogy addig megmaradjon akár egy korty is belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése