1/2 db csirkemellfilé
1 marék orsótészta
20 dkg kínai fagyasztott zöldségkeverék (én a Lidlben veszem)
2 cm-es gyömbérdarab
2 ek. szójaszósz
1 szál szép újhagyma
1 kk. kurkuma
ízlés szerint őrölt chili
ízlés szerint ételízesítő
2 ek. olaj
Elkészítés:
A húst vékony kis csíkokra vágom, egy tálba teszem és meglocsolom a szójaszósszal. Hagyom állni, míg előkészítem a többi hozzávalót. a gyömbért megkapargatom, és gyufaszál vastagra csíkozom. A hagymát karikára vágom, szinte az egész szálat felhasználom. Olajat teszek a wokba, és hagyom, hogy felforrósodjon. Először a gyömbért forgatom át rajta, majd hozzáadom a csirkemell csíkokat. Ha kifehéredett, akkor mehet bele a fagyasztott keverék és az újhagyma. alaposan átkevergetem, megszórom a kurkumával és a chilivel. Mehet rá a száraz orsótészta, felöntöm 5-6 dl vízzel, megszórom ételízesítővel és lefedem. Nem kell neki sok idő, bő tíz perc alatt tökéletes lesz a tészta is. Jó ha van rajta egy kis lé amikor elkészül, hiszen a kínai ételek is szeretik a leves alapot. Kóstolom, s ha úgy érzem, megkínálom még egy pici chilivel. Lehet tálalni, és jó forrón bekanalazni. Ebben a vírusos időszakban ajándék egy ilyen ebéd a szervezetünknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése