Hozzávalók:
kb. 80 dkg sertéslapocka vagy tarja
1 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 liter tejföl
1 db tojás
2 ek majonéz
fokhagymás fűszersó
4-5 ek olaj
ételízesítő/só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Kicsit összetett a feladat, de nem bonyolult. Első lépés, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni héjastól, majd ha belemegy a villa, akkor lehűtjük, megtisztítjuk és félre tesszük pihenni. A hússzeletek szélét kicsit bevágjuk, megklopfoljuk, majd a fűszersóval megszórjuk és egymásra halmozzuk őket. Had pihenjenek egy 10-15 percet. Közben a hagymát megtisztítva félfőre vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig vékony lapokra.
Serpenyőbe öntjük az olajat, s ha meleg, szépen adagokban elősütjük a hússzeleteket. Míg pirulnak, addig egy tálba kanalazzuk a tejfölt, majonézt, hozzá ütjük a tojást. megszórjuk ételízesítővel tekerünk bele egy kis borsot is, és jól kikeverjük. Ha a húsok elkészülnek, akkor a hagymákat belezúdítjuk a szeletek helyére a serpenyőbe, és kicsit megfuttatjuk.
Jöhet egy nagyobb tepsi,és kezdődhet a rétegezés. A visszamaradt olajból kicsit locsolunk a tepsi aljára, majd a krumpli bő felét rákarikázzuk. Erre tesszük a hagymát, és jöhet pár kanál mártás. Elrendezzük a hússzeleteket, rápakoljuk a maradék krumplikarikát és befedjük a mártással. Forró sütőbe toljuk, ahol
fél órát hagyjjuk közepes lángnál puhulni, pirulni.
Laktató, finom vasárnapi ebéd, egy egész családnak elegendő mennyiséggel. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése