2021. december 5., vasárnap

Timi krumplirakottasa


Hozzávalók: 

kb. 80 dkg sertéslapocka vagy tarja

1 kg krumpli

2 nagy fej hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1/2 liter tejföl


 1 db tojás

2 ek majonéz

fokhagymás fűszersó

4-5 ek olaj

ételízesítő/só

frissen őrölt bors

Elkészítés:

Kicsit összetett a feladat, de nem bonyolult. Első lépés, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni héjastól, majd ha belemegy a villa, akkor lehűtjük, megtisztítjuk és félre tesszük pihenni. A hússzeletek szélét kicsit bevágjuk, megklopfoljuk, majd a fűszersóval megszórjuk és egymásra halmozzuk őket. Had pihenjenek egy 10-15 percet. Közben a hagymát megtisztítva félfőre vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig vékony lapokra.

Serpenyőbe öntjük az olajat, s ha meleg, szépen adagokban elősütjük a hússzeleteket. Míg pirulnak, addig egy tálba kanalazzuk a tejfölt, majonézt, hozzá ütjük a tojást. megszórjuk ételízesítővel tekerünk bele egy kis borsot is, és jól kikeverjük. Ha a húsok elkészülnek, akkor a hagymákat belezúdítjuk a szeletek helyére a serpenyőbe, és kicsit megfuttatjuk. 

Jöhet egy nagyobb tepsi,és kezdődhet a rétegezés. A visszamaradt olajból kicsit locsolunk a tepsi aljára, majd a krumpli bő felét rákarikázzuk. Erre tesszük a hagymát, és jöhet pár kanál mártás. Elrendezzük a hússzeleteket, rápakoljuk a maradék krumplikarikát és befedjük a mártással. Forró sütőbe toljuk, ahol 

fél órát hagyjjuk közepes lángnál puhulni, pirulni. 

Laktató, finom vasárnapi ebéd, egy egész családnak elegendő mennyiséggel. Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése