5 db csirke felsőcombfilé
1 nagy fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy ek. tejföl
2 tk. étkezési keményítő
2 tk. őrölt majoranna
frissen őrölt bors
só/delikát
Elkészítés:
A konyhai munka azzal kezdődik, hogyha csontos a comb, akkor szétszedem. Nem dobom ki a bőrt és a csontokat, egy zöldséglevesnek nagyszerű alapot adnak majd. Felcsíkozom a filéket, és félre teszem. A szalonnát kockákra vágom, és kis lángon elkezdem kiprítani. a hagymát és fokhagymákat is összevágom, majd a piruló szalonnához adom. Amikor megpirult, aranyszinű minden, ráeszem a húscsíkokat és jól átforgatom, hagyom fehéredésig sülni. Majd megszórom delikáttal, őrölt borssal, majorannával. Pár korty vizet öntök rá, és lefedve hagyom párolódni. Néha megkeverem. Mikor már puha a hús, akkor egy pici vízben feloldom a keményítőt. A tejfölt a húsra öntöm, belekeverem, majd a keményítőt is hozzáadom. Forr egyet és készen is van. Én most nokedlivel kínáltam, de a tészta vagy a rizs is jól illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése