Hozzávalók:
Nyúl haslebeny
( Kicsit érdekesnek tűnhet amit írni fogok, de ehhez a tekercshez a nyúl haslebenyére volt szükségem. Nem szándékosan választottam, de a dobozban amit vett a drágám, minden felső gerinc részen hosszan rajta volt hagyva a haslebeny, így hírtelen ötlettel döntöttem a tekercsek készítése mellett.)
2 szelet kenyér
1 db tojás
10 dkg kockázott bacon
pici delikát
frissen őrölt bors
kevés szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
Első lépésként egy kis serpenyőben kisütöttem a baconkockákat, majd egy tálba kanalaztam őket. Ide morzsoltam a langyos vízben megáztatott kenyeret is. Hozzá ütöttem a tojást, befűszereztem, összekevertem. Kicsit lazának találtam, így pici zsemlemorzsát is tettem hozzá.
A haslebenyeket levágtam a gerincrészről, egyenként kiterítettem. tettem rájuk egy-egy kanál tölteléket, feltekertem, fogpiszkálóval megtűztem és megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel. A baconból visszamaradt zsírban szépen körbe sütöttem. Mivel vékony húsról van szó, ennyi elég is volt neki, nem akartam kiszárítani. Kicsit pihentettem, majd szépen ketté vágtam a tekercseket. Különleges falatok lette, amiket sültkrumplival és bábispenóttal tálaltam.
Nem egy nagy extra ez a recept, de úgy gondoltam megmutatom, hogy lehet leleményesen valami újdonságot készíteni váratlan alapanyagból :-)
A gerincrészeket befűszereztem, dobáltam hozzá fokhagyműát, egy kis répát és sütőtálban megpirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése