Hozzávalók:
4 db szép alma
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg cukor
3 db tojás
2-3 ek. frissen facsart narancslé
1/2 narancs reszelt héja
1 mk. mézeskalács fűszerkeverék vagy őrölt fahéj
ízlés szerint mazsola
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, nem kell szétválasztani. A cukrot rámérjük, és habverővel fehéredésig keverjük. Mehet bele a narancslé, a fűszer, csipet só, és a sütőporos liszt is, majd a mazsola. Alaposan elkeverjük, és kicsit félretesszük a masszát. Az almákat meghámozzuk, a magházat kiszedjük és vékony lapokra szeljük a gyümölcsöt. Belekeverjük a tésztába, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén barnára pirul, és a próbaképpen beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Kicsit hagyjuk rácsra téve hűlni a sütőpapírral kiemelt süteményt, majd lehúzzuk a papírt és kockákra vágva tányérra rendezzük a szeleteket. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Végtelenül egyszerű és gyors sütemény. Az alapreceptet a neten találtam, azt turbóztam fel kicsit. Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése