Hozzávalók:
2 nagyobb fej szép lilahagyma
1 dl almaecet
0,5 dl víz
2 tk. só
2-3 tk. méz (de lehet cukor is)
Elkészítés:
A két fej hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágva egy tálkába tesszük. Pihen kicsit, míg egy üvegbe belekanalazzuk a pác hozzávalóit. Rácsavarjuk az üveg tetejét és alaposan összerázzuk. Megkóstoljuk, hiszen az a lényeg, hogy egy harmónikusan édes-savanyú ízvilágot kapjunk. Ha nem így van, akkor pótoljuk még a mézet vagy almaecetet. Ha úgy érezzük ez a nekünk való, akkor egyszerűen csak bepakoljuk a felvágott hagymaszeleteket is az üvegbe. lezárjuk, kicsit megforgatjuk, hogy a lé átjárhassa a hagymát. Érdemes pultra vagy hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Utána már lehet is fogyasztani. Kiváló kísérője lesz sült húsoknak, egytálételeknek, vagy akár szendvicseknek, sült/főtt kolbászoknak. Érdemes kipróbálni! Ha szeretnénk még pikánsabbá tenni, tehetünk bele kevés morzsolt kakukkfüvet, rozmaringot vagy más fűszernövényt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése