2022. január 26., szerda

Savanyú lilahagyma


 Hozzávalók:

2 nagyobb fej szép lilahagyma

1 dl almaecet

0,5 dl víz

2 tk. só

2-3 tk. méz (de lehet cukor is)

Elkészítés:

A két fej hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágva egy tálkába tesszük. Pihen kicsit, míg egy üvegbe belekanalazzuk a pác hozzávalóit. Rácsavarjuk az üveg tetejét és alaposan összerázzuk. Megkóstoljuk, hiszen az a lényeg, hogy egy harmónikusan édes-savanyú ízvilágot kapjunk. Ha nem így van, akkor pótoljuk még a mézet vagy almaecetet. Ha úgy érezzük ez a nekünk való, akkor egyszerűen csak bepakoljuk a felvágott hagymaszeleteket is az üvegbe. lezárjuk, kicsit megforgatjuk, hogy a lé átjárhassa a hagymát. Érdemes pultra vagy hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Utána már lehet is fogyasztani. Kiváló kísérője lesz sült húsoknak, egytálételeknek, vagy akár szendvicseknek, sült/főtt kolbászoknak. Érdemes kipróbálni! Ha szeretnénk még pikánsabbá tenni, tehetünk bele kevés morzsolt kakukkfüvet, rozmaringot vagy más fűszernövényt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése