2022. február 24., csütörtök

Tojáskrém


 Hozzávalók:

6 db tojás

6 ek majonéz

2 ek mustár

1 mk. frissen őrölt bors

ízlés szerint só 

1 szál újhagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd tisztítás után hagyjuk kihűlni. Közben megtisztítjuk az újhagymát, és csak  fehér részét (aki szereti a zöldet is használhatja) egészen apróra vagdaljuk. Egy tálba összekeverjük a majonézzt, a mustárt, a borsot és a sót. Beleszórjuk  a vagdalt újhagymát, és belereszeljük a főtt tojásokat a reszelő legnagyobb részén, ahol mondjuk a káposztát is szoktuk. De aki rafkós, az használhatja erre a célra a fém nokedliszaggató hátoldalát is. :-) Kanállal összekeverjük, majd betesszük kicsit a hűtőbe a krémet, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni. 

Kenyérre, zsemlére, pirítósra kenve nagyon finom reggeli vagy vacsora lesz belőle! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése