Hozzávalók:
20 dkg bükkfán füstölt tofu
2 cs. gyors kínai leves (az a pár forintos)
25 dkg ázsiai zöldségkeverék fagyasztva (Lidlben veszem)
pár kanál olaj
2-3 ek. szójaszóz és ugyanennyi worcester szósz
Elkészítés:
A tofut kibontom a csomagolásból, lecsepegtetem és egyforma kockákra vágom. Mivel füstölt, így van egy kellemes alapíze, nem pácolom be külön. A wokba felmelegítem az olajat, beledobom a tofu kockákat és nagy lángon átforgatom. Kiszedem egy tányérra, majd helyére beöntöm a zöldségeket. Rájuk csorgatom a szószokat, jól elkeverem és szintén nagy lángon addig kevergetem, míg a zöldségek ressre nem puhulnak. Félreteszem a wokkal együtt. A két csomag levest a zacskón leírtak alapján a hozzá csomagolt fűszerrel és olajjal együtt elkészítem. ha megduzzad a tészta, kicsit lecsepegtetve a wokba szedem. Hozzá teszem a tofut is, és alaposan összeforgatva jól átmelegítem.
Tudom, hogy messze áll az igazi ázsiai konyhától, de gyors és finom egytálkételt készítettem a minap így magunknak ebédre. Először használtam a tofut, de már biztos, hogy nem utoljára!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése