Hozzávalók:
1 kg krumpli
6 szelet tarja
25 dkg csiperke gomba
2-3 nagyobb fej hagyma
3 dl tejföl
1dl+ még egy kis olaj (én egy kis kolbászzsírt is bevetettem a plusz olaj helyett)ételízesítő, frissen őrölt bors ízlés szerint
sertéssült fűszersó
2 nagyobb gerezd fokhagyma + majd még kettő
Elkészítés:
Azzal kezdem, hogy a tarjaszeletek szélét bevagdosom, kicsit mindkét oldalukat kiverem. Egy tálba pácot készítek. Az olajat belecsorgatom, hozzá reszelem a fokhagyma gerezdeket és a fűszersót. Beleforgatom a hússzeleteket és letakarva a hűtőbe teszem. Ezt akár már előző este is meg lehet tenni. A krumplit és a hagymát meghámozom, a gombákat jól megtörölgetem. Egy tepsi alját kikenem a kolbászzsírral (ha nincs, egy kis olajjal) és rákarikázom a krumplit. Megszórom ételízesítővel vagy sóval, és frissen őrölt borssal. Erre teszem a felszeletelt hagymát, majd elrendezem rajtuk a tarjaszeleteket. A felső réteg a szeletelt gomba lesz, amit előtt átforgatok a megmaradt olajos pácban. Lefóliázom és előmelegített sütőbe tolom olyan 170 fokra. Hagyom párolódni, hogy a krumpli és a hús egyaránt megpuhuljon kb. 40 perc alatt. Közben a tejfölbe belereszelek még egy-két gerezd fokhagymát, elkeverem egy kis ételízesítővel, borssal. Miután leveszem a fóliát, megkenem a fűszerezett tejföllel a hússzeleteket, és visszatolom a sütőbe, míg a máz kicsit rásül. Lehet tálalni!
Egy vasárnapi csodafinom ebéd receptje ez! Adott volt a hús és a gomba, a többi pedig jött magáától. Mindenképpen megismétlem majd, hamar eltűntek az adagok a tányérokról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése