2022. április 14., csütörtök

Brokkoliszószos csirkemell párolt rizzsel


 Hozzávalók:

Rizshez:

2 dl rizs

ételízesítő ízlés szerint

kevés olaj

1 gerezd paradicsom

1/2 ujjnyi paprika

2-3 karika újhagyma

Mártáshoz:

1 csomag carbonara szósz (nekem most Spar saját márkás volt itthon)

3 dl tej

6-8 kisebb rózsa brokkoli

1 szál újhagyma

1 dl olaj

1 db csirkemell filé (vagyis két fél)

só és őrölt bors

Elkészítés:

A rizst leöblítem szűrőbe téve, majd szinte szárazra lecsepegtetem. Kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Beledobom a paprikát, paradicsomt, hagymát, és megszórom ételízesítővel. Lefedem, és hagyom egészen kis lángon párolódni. Majd ha a szemek már beitták mind a folyadékot, akkor elzárom a gázt, egy konyharuhát még a fedő tetejére teszek, és hagyom gőzében teljesen megpuhulni a rizsszemeket. 

A csirkemellekből kis szeleteket vágok, besózom, borsozom, mejd kevés olajon megsütöm őket. Tányérra szedve félre teszem. A visszamaradt olajba belekarikázom az újhagymát, hozzá dobom a brokkoli rózsákat. Ízesítem sóval, majd pici vizet öntök alá és lefedem, had párolódjanak meg. Közben a carbonara port egy tálba szórom, rá öntök 3 dl tejet. Csomómentesre elkeverem, s ha a brokkoli már ress, akkor ráöntöm a szószt, és belepakolom a csirkemell szeleteket, és addig főzöm kevergetve, míg a mártás kicsit besűrűsödik. Lehet is tálalni. Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése