Hozzávalók:
Rizshez:
2 dl rizs
ételízesítő ízlés szerint
kevés olaj
1 gerezd paradicsom
1/2 ujjnyi paprika
2-3 karika újhagyma
Mártáshoz:
1 csomag carbonara szósz (nekem most Spar saját márkás volt itthon)
3 dl tej
6-8 kisebb rózsa brokkoli
1 szál újhagyma
1 dl olaj
1 db csirkemell filé (vagyis két fél)
só és őrölt bors
Elkészítés:
A rizst leöblítem szűrőbe téve, majd szinte szárazra lecsepegtetem. Kevés olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Beledobom a paprikát, paradicsomt, hagymát, és megszórom ételízesítővel. Lefedem, és hagyom egészen kis lángon párolódni. Majd ha a szemek már beitták mind a folyadékot, akkor elzárom a gázt, egy konyharuhát még a fedő tetejére teszek, és hagyom gőzében teljesen megpuhulni a rizsszemeket.
A csirkemellekből kis szeleteket vágok, besózom, borsozom, mejd kevés olajon megsütöm őket. Tányérra szedve félre teszem. A visszamaradt olajba belekarikázom az újhagymát, hozzá dobom a brokkoli rózsákat. Ízesítem sóval, majd pici vizet öntök alá és lefedem, had párolódjanak meg. Közben a carbonara port egy tálba szórom, rá öntök 3 dl tejet. Csomómentesre elkeverem, s ha a brokkoli már ress, akkor ráöntöm a szószt, és belepakolom a csirkemell szeleteket, és addig főzöm kevergetve, míg a mártás kicsit besűrűsödik. Lehet is tálalni. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése