2022. április 13., szerda

Sajtos-tejfölös medvetalp


 Hozzávalók:

40 dkg krumpli

23 dkg finomliszt

1 db tojás

só ízlés szerint

+ olaj a sütéshez

Mártáshoz: 1 pohár tejföl

1 gerezd fokhagyma

+ reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplikat megmosom, és héjastól odateszem főni. Amikor már jól belemegy a villa, akkor hideg vízre teszem, megtisztítom, majd hagyom teljesen kihűlni. Ez nagyon fontos, mert ha melegen dolgozunk vele, a liszttel keverve egy nyúlós masszát fogunk kapni. Ha már hideg a krumpli, akkor egy tálba reszeljük, és hozzá szórjuk a lisztet, beleütjük az előzőleg villával kicsit összekevert tojást, és megsózzuk. Én egy teáskanál sót tettem bele. Kézzel gyorsan össze lehet dolgozni a tésztát. Érdemes megkóstolni, most még könnyű utána sózni. Ha minden jól alakult, akkor egy enyhén olajjal megkent munkafelületen 2-3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsen nem túl nagy téglalapokat vágunk belőle. Mindegyik közepében ejtünk egy kis nyílást. Odetesszük melegedni az olajat, és szépen sorban kisütjük a "medvetalpakat".

Míg sülnek, addig elkészítjük a mártást. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymagerezdet (én egy kis apróra vagdalt snidlinggel is megbolondítottam) és jól elkeverjük. Ezt kanalazzuk a "medvetalpak" tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat hozzá!


A receptért köszönet a SK csapatának! 

Jókai bableves mellé tökéletes második fogás lett, igen gyorsan elkészült! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése