Hozzávalók:
4 db kisebb cukkini
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 azál újhagyma
frissen őrölt bors ízlés szerint
só/delikát ízlés serint
2 ek. "Saláta apró magvak" keverék (persze el is maradhat)
1/2 db csirkemellfilé
finomliszt amennyit a massza felvesz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
a cukkiniket jól megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam. Egy nagyobb tálba reszeltem. Felkockáztam apróra a csirkemellet, azt is hozzá adtam. Összeaprítottam a fagymát és fokhagymát, ment ez is a tálba, csak úgy, mint a két tojás, az aprómagvak, a delikát és a frissen őrölt bors. Elkevertem, majd hozzá dolgoztam annyi lisztet, hogy összefogja a cukkinis keveréket, de ne legyen beton keménységű sem. Olajat melegítettem a serpenyőben, majd kanállal halmokat raktam a tócsnimasszából és egyenletesre elsimogattam a tetejüket. Mindkét oldalukat pirosra sütöttem, és egy szalvétával bélelt tányéra szedtem, így nem maradt túl olajos.
Mivel nekem megmaradt egy fél csirkemellfilém, mert csak egészet tudtam kivenni a fagyasztóból, két szép szeletre vágtam, és beleforgatva a tócsnimasszába kisütöttem. Így már tényleg bőséges ebéd lett, főleg miztán pár retket és kevés lilahagymát szálasra vágtam, megsóztam, borsoztam és olivával meglocsolva a cukkinitócsnik mellé tálaltam.
Jön a cukkiniszezon, jó ha van elég ötletünk, hogyan készítsük el ezt a finom kis zöldséget! Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése