1 kg csirkecomb
60 dkg burgonya
1 nagy fej lilahagyma
2 db paradicsom
1 db cukkini
olaj
csirke fűszersó
delikát
frissen őrölt bors
majoranna
fokhagyma grannulátum
Elkészítés:
A combokat a forgójuknál kettévágom, és minden darabot megszórok fűszersóval. Kicsit félre teszem állni, addig előkészítem a zöldségeket. Megtisztítom a burgonyát, hasábokra vágom. Ugyanígy járok el a paradicsokommal és a lilahagymával is. a cukkinit nem hámozom, csak jól megmosom és vastagabb karikákra vágom. Egy tálba teszek mindent, megszórom delikáttal és összeforgatom egy-két kanál olajjal. Egy sütőtálat kikenek olajjal, belekanalazom a zöldségeket, tetejükre pedig rápakolom a húsdarabokat. Jöhet rá még egy kis fokhagyma grannulátum, majoranna, valamint némi frissen őrölt bors. Lefedem alufóliával, és előmelegített sütőbe tolom egy jó 50-60 percre. Utána a fóliát leveszem, és megpirítom a csirkecombok tetejét.
Igazán nem tudtam, mit készítsek ma ebédre. Aztán az én Drágám hozott csirkecombot a boltból, így már csak a zöldségeskosarat kellett kicsit fosztogatnom. Igazán nem volt sok munka vele, és nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése