Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 nagy ek. meggylekvár
2 dl tej
1 flakon rum aroma
+ tetejére 2 tábla 10 dkg-os csokoládé
1 ek olaj
Elkészítés:
A margarint kockákra vágva egy lábosba teszem, hozzá mérem a cukrot, ráöntöm a tejet. Kis lángon kevergetve felolvasztom. A kekszet egy tálba öntöm, hozzá adom a lekvárt, az aromát, majd a tejes -margarinos keveréket. Kanállal alaposan összekeverem. Egy nem túl magas oldalú tepsibe vagy tálcára simítom, a tetejét ellapogatom, hogy lehetőleg mindenhol egyforma magas legyen. Kicsit beteszem a hűtőbe, hogy a margarin visszakeményedjen benne, ezzel tartást adva az édességnek. Közben vizgőz felett felolvasztom a tálba tördelt csokoládét, amihez egy kis olajat is csorgatok, hogy majd szép fénye legyen. Ezzel az olvadt csokival bevonom a kekszes massza tetejét, és dermedésig visszateszem a hűtőbe. Jó egy óra múlva szeletelhető.
Ebben a melegben nem nagyon hiszem, hogy rá tudtam volna venni magam, hogy a sütőt bekapcsolva valamit süteményt süssek. Így kis gondolkodás után a jól bvált keksz alapú édességek körét vettem számba, s végül elkészült ez a meggyes sportszelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése