1 db közepes cukkini
2 dl tejszín
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 tk. apróra vágott kapor
őrölt bors ízlés szerint
só szükség szerint
1/2 liter alaplé (bevallom, nálam most leveskockából)
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmostam, végeit levágtam. Hosszában kettévágtam, de mivel nem voltak a magok sem elöregedve benne, nem szedtem ki a belső részét, hanem az egészet felkockáztam és egy lábosba tettem. Ment hozzá a felszeletelt fokhagyma, a bors, az alaplé, a kapor és fedő alatt szépen megpároltam az egészet. Kicsit hűlni hagytam, aztán lebotmixereztem. Kis tálkába csorgattam a tejszínt, tettem hozzá a cukkiniből, elkevertem simára és összeöntöttem. Már nem főztem újra, csak megkóstoltam, és szükség szerint adtam még hozzá picike sót. Készen is lett a leves! Ebben a meleg kánikulában megvártuk míg teljesen lehűlt, úgy kanalaztuk. Finom, frissítő, nekem nem is kellett más utána!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése