Hozzávalók:
25 dkg párolt rizs ( tökéletes az előző napi maradék is)
1 nagy ek. majonéz
1 dkg vaj (nekem most oliva olaj volt, abból csorgattam)
1 db tojás
1 gerezd apróra vagdalt fokhagyma
4 ek. szójaszósz
ízlés szerint ressre párolt karfiol pici rózsáira szedve
Kevés aprított petrezselyem, vagy metélőhagyma
Elkészítés:
Az olivát egy nagyobb serpenyőbe csorgattam, és feltettem melegedni. Belekanalaztam a rizst, rádobtam a majonézt és jól elkevertem. Hagytam átmelegedni, majd meglocsoltam a szójaszósszal és beleforgattam a fokhagymát is. Próbáltam úgy ügyeskedni, hogy a serpenyő egyik felét szabaddá tegyem. Felvertem egy kicsi tálba a tojást és a szabad területre öntöttem. Türelmesen vártam, mozgattam míg elnyerte a rántotta szilárdságot, és akkor a fakanállal a rizshez kevertem, közben ügyesen szétvagdaltam falatokra. Rászórtam a karfiolrózsákat, majd miztán elzártam alatta a gázt, jött egy adag apróra vagdalt metélőhagyma.
Gyors egytálétel, akár vegetáriánusoknak is kiváló!
Köszönet a recept eredeti leírásáért Annuskámnak!
https://www.youtube.com/watch?v=NARszwmQLVg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése