Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé (ha lehet nagyobb darab)
2 szál újhagyma
1 keményebb paradicsom
1 csomag kicsi mozarellagolyó
1/ szál szárazkolbász
5-6 dkg reszelt sajt
2-3 ek. olaj
1-2 ek. olivaolaj (helyette lehet ez is sima olaj)
csirke fűszersó
Elkészítés:
Azzal kezdem, hogy a csirkemellfilét kettévágom, két szép darababot kapok. Bevagdosom keresztbe, mintha szeletelni akarnám, de nem vágom át teljesen. Amolyan harmónikaszerű lesz. Alaposan befűszerezem mintkét darabot, és kicsit félre teszem. Most jön az aprólékosabb munka. A kolbászt és az újhagymát sréhen szeletelem, így kissé ovális darabokat kapok. A paradicsomot szeletelem, ám ha túl nagynak tűnik a húshoz képest, ketté lehet vágni a szeleteket. a mozarella golyókat is megfelezem. A hús "zsebeibe" elosztom az előkészített finomságokat. A két megpakolt adagot olajjal vékonyan kikent jénaiba teszem, majd a tetejüket meglocsolom kevés olivaolajjal. Sütőbe tolva lefedés nélkül közepes lángon sütöm kb. fél órát. Villával ellenőrzöm, s ha a mellbe simán beleszalad, akkor jöhet a reszelt sajt, amivel már csak annyi időre tolom vissza a forró sütőbe, hogy ráolvadjon.
Pár perc pihentetés után lehet is tálalni. Nálunk most sültkrumpli lett a köret.
Bence fiam születésnapjára készítettem ezt a zsebes húst. Ki akartam próbálni valami újat a csirkemell filéből, ami igen közkedvelt alapanyag a fiam étlapján. Nagyon finom lett, elkészítem máskor is. Nem kell feltétlenül a kolbász-mozarella-újhagyma-paradicsom négyeshez ragaszkodni. A résekbe bármit belecsempészhetünk, amit szivesen megsütnénk a hússal együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése