Hozzávalók:
60 dkg darálthús
2-3 ek. olaj
Lasagne lapok (nekem ehhez a mennyiséghez 12 db kellett, rétegenként 3 fért a jénaiba)
1 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 tk morzsolt bazsalikom
1 tk. morzsolt oreganó
3 dl sűrített paradicsom
frissen őrölt bors
só
Besamel mártáshoz:
3 ek. vaj
3 ek
7,5 dl hideg tej
só
frissen őrölt bors
+ 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Kezdjük a ragu főzésével. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Az olajon dinsztelni kezdjük. Közben a sárgarépát megtisztítjuk és lereszelve a hagymára dobjuk, együtt pirítjuk. Ha már szép szint kapott az olaj a répától, akkor mehet rá a hús. Átforgatjuk fehéredésig, majd megszórjuk a sóval, fűszerekkel. Felköntjük a paradicsommal és fedő alatt megpároljuk, majd kicsit lesütjük. Szaftos ragut kell kapnunk.
A besamel mártáshoz kis lángon felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és simára keverjük. Zsemleszínű rántást készítünk, amit aztán felöntünk szép folyamatosan a hideg tejjel. kevergetjük, hogy ne legyen csomós, ne kapjon oda. Ha elérte a kellő sűrűséget, akkor elzárjuk alatta a lángot és sózzuk, borsozzuk.
Egy sütőedény alját vékonyan kikenjük olajjal, és beletesszük az első sor tésztalapot. Nekem a hosszúkás jénaiban három lap fért el. arra tettem egy adag mártást, majd egy fedőréteg besamelt. Ezt még kétszer megismételtem. A rakottast tésztával zártam, amit nagyon alaposan megkentem a maradék besamellel, hogy rendesen átpuhulhasson sütés közben. Végül megszórtam a reszelt sajttal, és betoltam a grillbe, ahol 180 fokon 35 percig sütöttem készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése