Hozzávalók:
2 nagy marék madárbegy saláta
1 fej fehér hagyma
4-5 fej gomba (nekem most barna csiperke)
2 db kisebb kemény husú paradicsom
2 ek. olivaolaj + 1-2 kanál a gomba sütéséhez
kevés só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A saláta, ha zacskós, akkor már elő van készítve, külön mosást nem igényel. Tegyük egy tálkába. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk ketté, majd vékonyan szeleteljük. Sózzuk kicsit be, és hagyjuk "szelidülni" míg a paradicsomot ketté vágva szintén felszeleteljük. A gombával is hasonlóan járunk el. Mosás után jól leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majg egy-két kanál olajon kisütjük. Aztán szépen a salátához adunk mindent. Megszórjuk még csipetnyi sóval, frissen őrölt borssal, és rálocsoljuk az olivát. összeforgatjuk és picit pihentetjük, mielőtt tálalnánk.
Bence este bontotta meg szendvicskészítéshez a salátát, és nem akartam, hogy nagyon megfonnyadjon. Mivel maradt gomba is még az ebédfőzésből, így gyorsan összedobtam ezt a salátát. A déli sülthöz pont passzol majd :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése