2022. szeptember 19., hétfő

Rakott füstölt csülök


 Hozzávalók:

1 db füstölt csülök

2-3 babérlevél

4 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej hagyma

Elkészítés:

Nics sok tennivalónk ezzel az egésszel. Első körben egy lábosba tesszük a füstölt csülköt, és mellé dobunk minden más hozzávalót. Természetesen a hagymát és a fokhagymagerezdeket előtte megtisztítjuk. Só nem kell hozzá, hiszen a csülök a füstölés miatt elég sós. A lényeg, hogy jó puhára főzzük! Ha elkészült, tálra emeljük és hagyjuk, hogy meghüljön. Ha már kellően lehűlt, akkor kicsontozzuk, és megközelítően egyforma kockákra vagdaljuk. Nézünk egy olyan edényt (nekem eldobható műanyag dobozom volt) amibe szépen belepakoljuk az összes húst, ügyelve arra, hogy mindenhová egyarát jusson hús és bőrös rész is. Jól lenyomkodjuk menet közben, hogy ne maradjon levegő közte. Két -három evőkanál főzőlevet is locsolunk rá, majd a tetejét lesúlyozzuk, így préselve tesszük pár órára a hűtőbe. Amikor összedermedt, csak kiborítjuk egy deszkára, és felszeleteljük.  

Friss kenyérrel és ropogós zöldségekkel isteni volt! Természetesen nem csak füstölt, de nyers csülökből is el lehet késsíteni, akkor érdemes alaposan megsózni, és pár szem borssal is megízesíteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése