Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 tk. mustármag
15 dkg cukor
1,5 dl 10%-os ecet (nekem almaecet van)
1 tk só
2 dl víz
apróra vágott kapor (nekem nem túl sok, mert a férjem nem szereti)
Elkészítés:
Az uborkát jól megmosom, szárazra törlöm. Nem hámozom meg, csak szépen legyalulom. A lilahagymát félbevágva szeletelem és egy külön tányérba teszem. A kapor kivételével a többi hozzávalót egy kis lábosba mérem és alaposan összeforralom. Ráöntöm a hagymára, és hagyom kb. fél percig benne állni, hogy elvegye azt a vad erősségét. Utána a hagymát átszedem az uborkához, úgy, hogy a lé megmaradjon. Rászórom a vagdalt kaprot is, jól elkeverem és üvegbe töltöm. Felöntöm a lével, lezárom és hagyom 1-2 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A Street Kitchen oldalán találtam a receptet, ezer köszönet érte a csapatnak!
Nekem ezzel a mennyiséggel egy normál befőttesüveg lett tele. Friss salátaként fogyasztható, sültekhez, grillezéshez kiváló kísérő. Hútőbe téve pár napig eláll.
Ja! Én kicsit csaltam, mert forralás után hagytam állni a levet, hogy a mustármag íze is kioldódjon kicsit. De aztán leszűrtem és úgy melegítettem újra, mielőtt a hagymára öntöttem, így nem harapunk rá a magocskákra evés közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése