Hozzávalók:
3 ek. finomliszt
3 ek. sült zsír (akinek nincs, vagy nem szereti, annak olaj helyette)
1 tk. fűszerpaprika
1 db leveskocka
1-2 tk. ételízesítő
1 db kisebb babérlevél
1 tekerésnyi frissen őrölt bors
picike fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 liter víz
2-3 szelet kenyér kockázva
Elkészítés:
A zsírt felolvasztom, majd beleszórom a lisztet, lehúzom a tűzről és simára keverem. Visszateszem melegedni, és szép zsemleszinűre pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, felöntöm a vízzel. Beledobom a leveskockát, hozzáadom az ételízesítőt, borsot, köményt, fokhagymaport, babérlevelet. Kis lángon összefőzöm, míg kellő sűrűségű nem lesz. Közben a kenyérkockákat serpenyőben megpirítom, én ez alá is tettem kis sült zsírt, isteni íze lett.
Tálaláskor a leves tetejére rakom a pirított kenyérkockákat.
Végtelenül egyszerű kis leves, ha tojást is ütünk bele, még tartalmasaabb lesz! De én ezt most pont így terveztem, s milyen jól tettem, a fiúk kétszer is szedtek belőle :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése