2022. november 19., szombat

"Ázsiai" leveske


 Hozzávalók:

1 csomag ázsiai tésztaleves

25 dkg ázsiai fagyasztott zöldségkeverék (Lidlben szoktam venni

1 fej lilahagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 nagyobb szelet sertéscomb

2-3  ek. szójaszósz

2 ek. olivaolaj

1 jó csipet őrölt chili (ízlés szerint)

2 db keményre főzött tojás

1-2 szál koriander vagy petrezselyemzöld


Elkészítés:

A húst egy jó éles késsel vékony csíkokra szeletelem. Rávágok egy gerezd fokhagymát, meglocsolom egy evőkanál szójaszósszal és kicsit félre teszem. Míg pihen, addig vékony félfőre szeletelem a hagymát és a többi fokhagymát. A wokban felmelegítem az olajat, és először a húscsíkokat szórom bele. Nagy lángon jól átforgatom, s ha már mindenhol kifehéredett, akkor hozzá dobom a zöldségeket is. Meglocsolom a maradék szójaszósszal, és addig forgatom, rázogatom a wokot, míg ressre nem puhulnak a zöldségek. Elzárom a gázt alatta. Egy kislábosba annyi vizet tszek fel melegedni, amennyi a tasak leírása szerint a tészta elkészítéséhez szükséges. Beleszórom a zacskóban található fűszereket, és hagyom, hogy felforrjon. Közben kicsit összetöröm a tésztát, majd a vízbe dobom, elzárom a lángot és lefedem az edényt. Kb. 3 perc, és meg is puhul a tészta. Átöntöm a lábos tartalmát a wokba. Megszórom a chilivel, s ha úgy látom, öntök még hozzá egy kevés vizet. Megkóstolom, s ha úgy érzem, kap még egy kis szójaszószt. Bár az ázsiai levesek inkább egytálételre hasonlítanak, mint a mi sok folyadékos levesünkre. Ha forr egyet, készen is van. Most lehet beleforgatni óvatosan a főtt tojás szeleteket vagy kockákat. Át lehet önteni egy levesestálba, vagy egyszerűen a wokból is megtölthetjük vele tányérjainkat. Kiszedve a tetejét még megdíszítjük tojással, pici vágott zöldfűszerrel, lilahagymával és fokhagyma lapokkal. Jó étvágyat hozzá! 


Tudom, tudom...ez messze áll az igazitól, de nekünk tökéletes leves volt ma délben. Forró, csípős, ízes és laktató. Gyorsan elkészül, érdemes kipróbálni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése