Hozzávalók:
5 db zöldalma
8 dl almalé (nem 100%-os, mert az elég savanyú)
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
'/2 csomag vaníliás pudingpor
1 dl 20 %-os tejföl
cukor ízlés szerint
1 csipet só
Elkészítés:
Az almákat alaposan megmossuk és a magházat eltávolítjuk belőle. Én most nem hámoztam meg, s bár így kicsit ropogós volt a levesben, szerintem adott neki valami kis pluszt. A felkockázott almákat lábosba tesszük, és ráöntjük az almalevet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, a csipetnyi sóval és annyi cukorral, hogy számunkra kellemes ízű legyen. Addig főzzük, míg az almák ressek lesznek. Nem kell teljesen puhára főzni őket, nem kompótnak szánjuk. Közben a tejfölhöz adunk egy-két nanál vizet és teljesen simára dolgozzuk benne a pudingport. Ha az almák elkészültek, akkor egy kanál forró lével megcsináljuk a hőkiegyenlítést, és a tejfölös habarással felöntjük a levest. Összeforraljuk kis lángon és már készen is van.
Nem egy nagy "durranás" ez a leves,de vannak napok, amikor jólesik az embernek pár kanál meleg folyadék. Ilyenkor igencsak jó szolgálatot tesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése