2023. január 4., szerda

Fűszeres almaleves


 Hozzávalók:

5 db zöldalma 

8 dl almalé (nem 100%-os, mert az elég savanyú)

1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

'/2 csomag vaníliás pudingpor

1 dl 20 %-os tejföl

cukor ízlés szerint

1 csipet só

Elkészítés:

Az almákat alaposan megmossuk és a magházat eltávolítjuk belőle. Én most nem hámoztam meg, s bár így kicsit ropogós volt a levesben, szerintem adott neki valami kis pluszt. A felkockázott almákat lábosba tesszük, és ráöntjük az almalevet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, a csipetnyi sóval és annyi cukorral, hogy számunkra kellemes ízű legyen. Addig főzzük, míg az almák ressek lesznek. Nem kell teljesen puhára főzni őket, nem kompótnak szánjuk. Közben a tejfölhöz adunk egy-két nanál vizet és teljesen simára dolgozzuk benne a pudingport. Ha az almák elkészültek, akkor egy kanál forró lével megcsináljuk a hőkiegyenlítést, és a tejfölös habarással felöntjük a levest. Összeforraljuk kis lángon és már készen is van. 



Nem egy nagy "durranás" ez a leves,de vannak napok, amikor jólesik az embernek pár kanál meleg folyadék. Ilyenkor igencsak jó szolgálatot tesz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése