Hozzávalók:
4 db szép csirkecomb
4 db zsemle
2 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
4 fej kisebb barna csiperke
2 gerezd fokhagyma
1 ek. apróra vágott lilahagyma
2 szelet füstölt sonka
delikát és őrölt bors ízlés szerint
csirke fűszersó
olaj
Elkészítés:
Beáztatom első körben a zsemléket. Én vízben szoktam, így láttam annak idején anyukámtól is. Majd kicsavarom és egy nagyobb tálba morzsolom. A gombát,a sonkát, a fokhagymát, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágom és a hagymával együtt két kanálnyi olajon átfuttatom. Ráöntöm a zsemlére, majd hozzá ütöm a tojásokat is. Megszórom delikáttal és őrölt borssal, tiszta kézzel alaposan összedolgozom. Ha kicsit lágy lenne, akkor kevés zsemlemorzsát adok hozzá. A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítom, és megtöltöm a masszával. Nem kell túlpakolnoi, mert akkor esetleg sütés közben szétcsattan. Hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárom, és egy kiolajozott sütőtálba teszem. Ha maradt sonka, nyugodtan mehet mellé, nem fogja elrontani. A combokat megszórom fűszerkeverékkel, és mehet is a sütőben 180 fokon. Egy óra alatt gyönyörű pirosra sül. Menet közben érdemes egyszer legalább meglocsolgatni a sülő zsírral.
Tudom, ez csak egy töltött csirkecomb, de ezt is sokféle módon el lehet készíteni, már legalábbis ami a tölteléket jelenti. Nálunk most a férjem kérésére került bele a sonka és a gomba is, de azt mondták, igazán jót tett mindkettő neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése