2023. január 7., szombat

Töltött csirkecomb gazdagon


 Hozzávalók:

4 db szép csirkecomb

4 db zsemle

2 db tojás

1 csokor petrezselyemzöld

4 fej kisebb barna csiperke

2 gerezd fokhagyma

1 ek. apróra vágott lilahagyma

2 szelet füstölt sonka

delikát és őrölt bors ízlés szerint

csirke fűszersó

olaj

Elkészítés:

Beáztatom első körben a zsemléket. Én vízben szoktam, így láttam annak idején anyukámtól is. Majd kicsavarom és egy nagyobb tálba morzsolom. A gombát,a sonkát, a fokhagymát, valamint  a  petrezselyemzöldet apróra vágom és a hagymával együtt két kanálnyi olajon átfuttatom. Ráöntöm a zsemlére, majd hozzá ütöm a tojásokat is. Megszórom delikáttal és őrölt borssal, tiszta kézzel alaposan összedolgozom. Ha kicsit lágy lenne, akkor kevés zsemlemorzsát adok hozzá. A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítom, és megtöltöm a masszával. Nem kell túlpakolnoi, mert akkor esetleg sütés közben szétcsattan. Hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárom, és egy kiolajozott sütőtálba teszem. Ha maradt sonka, nyugodtan mehet mellé, nem fogja elrontani. A combokat megszórom fűszerkeverékkel, és mehet is a sütőben 180 fokon. Egy óra alatt gyönyörű pirosra sül. Menet közben érdemes egyszer legalább meglocsolgatni a sülő zsírral. 


Tudom, ez csak egy töltött csirkecomb, de ezt is sokféle módon el lehet készíteni, már legalábbis ami a tölteléket jelenti. Nálunk most a férjem kérésére került bele a sonka és a gomba is, de azt mondták, igazán jót tett mindkettő neki.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése