30 dkg finomliszt
1 púpos tk. sütőpor
4 dkg cukor
1 csipet só
2 dl tejföl
1 db kicsi tojás
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a keverőtálba mérem, hozzá adom a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és kicsit villával összekeverem. Mehet hozzá a tojás és a tejföl, s máris lehet összedolgozni. Én a konyhai robotgépemet, Jenőt " kértem fel erre a feladatra" , de kézzel sem nagy munka. Ha készen vagyunk, akkor lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és lehetőleg egyforma négyzetekre vagdossuk. Nem kell, hogy túl nagyok legyenek, mondjuk nekem olyan 6x6-ra sikerültek. Minden kis négyzeten pengével vagy éles késsel két kicsi bemetszést ejtünk, amit picit széthúzva meg is tágítunk. Olajat forrósítunk, s mint általában a fánkokat, úgy sütjük, míg mindkét oldaluk szép piros nem lesz. Még forrón megszórjuk porcukorral, és már lehet is kínálni, enni.
Ezer köszönet ezért a fantasztikus receptért Aranytepsinek!
http://aranytepsi.blogspot.com/2016/02/racsos-parnafank.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése