2023. január 31., kedd

Párnafánk

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

1 púpos tk. sütőpor

4 dkg cukor

1 csipet só

2 dl tejföl

1 db kicsi tojás

1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet a keverőtálba mérem, hozzá adom a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és kicsit villával összekeverem. Mehet hozzá a tojás és a tejföl, s máris lehet összedolgozni. Én a konyhai robotgépemet, Jenőt " kértem fel erre a feladatra" , de kézzel sem nagy munka. Ha készen vagyunk, akkor lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és lehetőleg egyforma négyzetekre vagdossuk. Nem kell, hogy túl nagyok legyenek, mondjuk nekem olyan 6x6-ra sikerültek. Minden kis négyzeten pengével vagy éles késsel két kicsi bemetszést ejtünk, amit picit széthúzva meg is tágítunk. Olajat forrósítunk, s mint általában a fánkokat, úgy sütjük, míg mindkét oldaluk szép piros nem lesz. Még forrón megszórjuk porcukorral, és már lehet is kínálni, enni. 



Ezer köszönet ezért a fantasztikus receptért Aranytepsinek! 

http://aranytepsi.blogspot.com/2016/02/racsos-parnafank.html

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése