Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2019. március 14., csütörtök

"Kínai leveske"

Hozzávalók:
1/2 cs. kínai zöldségkeverék (én fagyasztva a Lidlben szoktam venni, nagyon szeretem)
1 maréknyi ázsiai tészta
1 tenyérnyi szelet csirkemellfilé
5 dl alaplé(lehet kockából is)
1 dl szójaszósz
2 karika gyömbér
2-3 karika erős zöldpaprika
kicsi ételízesítő vagy só
2 ek. olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszú csíkokra vágjuk, és fél decinyi szójaszószban alaposan megforgatjuk. Kicsit állni hagyjuk, majd a wokban felmelegített olajra dobjuk. Átpirítjuk kicsit, aztán hozzátesszük a fagyasztott zöldségeket is. Meglocsoljuk a maradék szójával, ha kell megszórjuk kevés sóval. A gyömbért julienre (vékony csíkokra) vágjuk és azt is hozzáadjuk. Addig pirítjuk kevergetve, míg a zöldségek finom ress állagot nem kapnak. Közben a tésztát egy tálba tesszük, és leöntük forrásban lévő enyhén sós vízzel. Kb. 5 perc pihentetés kell neki, hogy  a szálak megpuhuljanak. Ha elkészült ez is, akkor lescsepegtetjük és mehet a wokba. Felöntjük a felmelegített alaplével, majd forralunk rajta egyet. Így jól elkeveredik az alaplé (ami húsleves, zöldségleves is lehet kockából) a szójaszósszal. Beledobjuk s csípős zöldpaprika karikákat, és még forrón tálaljuk. Sok sűrű, kevés lé. Így az ügyesebbek pálcikával ki tudják enni a sűrűjét, a levét pedig meg lehet inni. Na persze bocsánatos bűn az is, ha valaki egyből a kanálért nyúl :-)


Szeretjük a kínai konyhát, s néha magam is megpróbálok itthon valami hasonlót készíteni. Most ez a leves volt soron, aminek elkészítése összesen húsz percet vett igénybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése