2019. március 14., csütörtök

"Kínai leveske"

Hozzávalók:
1/2 cs. kínai zöldségkeverék (én fagyasztva a Lidlben szoktam venni, nagyon szeretem)
1 maréknyi ázsiai tészta
1 tenyérnyi szelet csirkemellfilé
5 dl alaplé(lehet kockából is)
1 dl szójaszósz
2 karika gyömbér
2-3 karika erős zöldpaprika
kicsi ételízesítő vagy só
2 ek. olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszú csíkokra vágjuk, és fél decinyi szójaszószban alaposan megforgatjuk. Kicsit állni hagyjuk, majd a wokban felmelegített olajra dobjuk. Átpirítjuk kicsit, aztán hozzátesszük a fagyasztott zöldségeket is. Meglocsoljuk a maradék szójával, ha kell megszórjuk kevés sóval. A gyömbért julienre (vékony csíkokra) vágjuk és azt is hozzáadjuk. Addig pirítjuk kevergetve, míg a zöldségek finom ress állagot nem kapnak. Közben a tésztát egy tálba tesszük, és leöntük forrásban lévő enyhén sós vízzel. Kb. 5 perc pihentetés kell neki, hogy  a szálak megpuhuljanak. Ha elkészült ez is, akkor lescsepegtetjük és mehet a wokba. Felöntjük a felmelegített alaplével, majd forralunk rajta egyet. Így jól elkeveredik az alaplé (ami húsleves, zöldségleves is lehet kockából) a szójaszósszal. Beledobjuk s csípős zöldpaprika karikákat, és még forrón tálaljuk. Sok sűrű, kevés lé. Így az ügyesebbek pálcikával ki tudják enni a sűrűjét, a levét pedig meg lehet inni. Na persze bocsánatos bűn az is, ha valaki egyből a kanálért nyúl :-)


Szeretjük a kínai konyhát, s néha magam is megpróbálok itthon valami hasonlót készíteni. Most ez a leves volt soron, aminek elkészítése összesen húsz percet vett igénybe.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon megtetszett a leveske, be fogom szerezni a hozzávalókat és sürgősen elkészítem, és valószínüleg kanállal fogom enni! :)

    VálaszTörlés