2019. július 17., szerda

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
25 dkg rétesliszt
1 csapott ek. cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
2 db tojás
2 dl tejföl
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük, villával jól áttörjük. Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, és a cukorral, tejföllel jól keikeverjük. Mehet bele a túró, a liszt, a só és a sütőpor. Összedolgozzuk és tíz percet hagyjuk pihenni. Egy serpenyőbe olajat melegítünk, majd evőkanállal formás kis halmokat pakolunk bele, ha már eléggé felmelegedett. Közepes lángon mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a fánkocskáknak. Ne legyen túl erős a láng, hogy át is süljön a finomság, ne csak szine legyen. Utána papírtötlős tányérra szedjük, ahol lecsepeg róla a felesleges olaj. Megszórjuk porcukorral, és lehet kínálni.

Az én férjem ínyenc, még talált a kamrában egy üveg étcsokis szilvalekvárt, így azt kanalazta a túrófánkok tetejére. Szóval így is lehet :-) Egy tartalmas palócleves után kitűnő második fogás volt!

1 megjegyzés: